Axell Logistics NL in januari

11 februari 2019

Het nieuwe jaar is al volop in gang en wij zitten ook niet stil. Graag houden we je op de hoogte van onze werkzaamheden van de afgelopen tijd. Want we zijn trots op onze nieuwe samenwerking en onze nieuwe klanten!

Al jaren is Axell Logistics de vaste logistieke dienstverlener van Smurfit Kappa in Etten-Leur. En dit jaar zijn we extra goed begonnen door de samenwerking verder uit te breiden! Als wijze van proef zijn we begonnen met de opslag van rollen papier voor Smurfit Kappa Roermond Papier. Deze rollen gaan verwerkt worden bij onze buren Smurfit Kappa Elcorr.

Deze rollen papier zijn enorm groot en wegen maar liefst 3500 kilo. Zomaar optillen met onze heftrucks gaat dus niet. Voor het laden en lossen wordt gebruik gemaakt van een speciale heftruck met rollenklem, die tijdelijk gehuurd is. Momenteel wordt de proef geëvalueerd en hopen we onze werkzaamheden te mogen vervolgen.

Daarnaast heeft het zusterbedrijf van RPC Pet Power, het Engelse bedrijf RPC Corby aangeven onze opslaglocatie in Etten-Leur te willen gebruiken voor de externe opslag van verpakkingen voor de Nederlandse en Belgische food-industrie. Zij willen een mogelijke verstoring in de leveringen door de Brexit voorkomen. Naast de logistiek gaat Axell Logistics ook het transport met mega-trailers verzorgen. Deze trailers hebben een hoogte die groter is dan 2,80m. Waar er normaal gesproken 33 pallets in een vrachtwagen passen, passen er 66 pallets (met een hoogte van 1,45m) in 1 vrachtwagen.  Efficiënter en sneller dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *